Bildiğiniz üzere yeni olmasada yeni yaklaşım mikroservis mimarisi hakkında sizlere bilgi veriyor olacağız. resimde göründüğü üzere mimarinin veri tabanı parçalama shading yöntemi hakkında biraz bilgi paylaşıyor olacağız.
Bir çok veri tabanı yönetim sisteminde olan shading(parçalama) kısmı için temelde parçalama anahtarı (key) kullanmak geremektedir.
Düşününki;
kullanıcılar ve kullanıcılara ait sipariş bilgileri olan modeli kurgulayacak olursak kullanıcı mikroservisi ve sipariş mikroservisi veritabanı olarak farklı yerlerde olacak şekilde sistem tasarlanmaktadır. bu şekilde olduğu zaman genişletme ve boyutlandırma konusunda sıkıntı çıkmakyacaktır.
Eğer ki;
siparişleri kullanıcı bazında parçalauacağızı düşünecek olursak parametre olarak kulanıcı bilgisi tutmuş olacağız bu anahtar üzerinden işlemlerimizi yapıyor olacağız.
Örnek olarak ;
bu işlemi postgresql üzerinde yada mysql üzerinde yaparken;
kod kısmında context alanın üzerinde veri tabanı bağlantı bilgilerini oluşturtuktan sonra cpmmectionstring bilgilerini 3-4 artık kaç parçaya ayıracaksanız ona göre yapmanız mümkün olacaktır.
Buradaki temel nokta;sipariş yapısı üzerindek iişlemlerin yapılırken connection üzerinde verilen bilgilerin hangisinin init aşamasında seçilmesi aşaması olacaktır. Bu sayeda kullanıcı fark etmeden geri planda bu şekilde seçim olacaktır.